terug

Alles over baardshampoo

Tips, inspiratie en top 3

Heb jij een baard of wil je er graag één laten groeien? Dan heeft jouw baard specifieke verzorging nodig. Voor de verzorging van je baard gebruik je shampoo speciaal voor je baard, baardshampoo. Het gebruik van de verkeerde shampoo kan leiden tot jeuk, roos en kroes. Dit wil je natuurlijk voorkomen, daarom leggen wij uit hoe jij jouw baard het beste kan verzorgen.

Waarom moet ik baardshampoo gebruiken?

Heb jij een lange, korte of volle baard? Iedere baard heeft aandacht en de juiste verzorging nodig. Haren die op je kin groeien zijn anders dan de haren die op je hoofd groeien. Gebruik daarom niet dezelfde shampoo voor je baard als voor je hoofdhuid. De meeste shampoos bevatten chemicaliën die de natuurlijke vetten en oliën uit je haar wassen, als je dit gebruikt voor je baard dan krijg je doffe en droge baardharen. De juiste baardshampoos hebben voedende eigenschappen en zijn te verkrijgen voor ieder budget. Speciale baardshampoo zorgt er niet alleen voor dat je met schone baard rond loopt, maar het versnelt ook nog is de groei van je baardharen!

Hoe gebruik ik baardshampoo?

Afhankelijk van de lengte van je baard raden wij aan om drie keer per week je baard te wassen. Een hoeveelheid ten grootte van een erwt is voldoende om de gehele baard mee te wassen. Creëer eerst schuim om vervolgens de baardshampoo goed in te masseren, hierdoor komen de oliën in de huid en wordt de doorbloeding versnelt wat uiteindelijk zorgt voor een versnelde baardgroei. Het is belangrijk om de baard goed af te spoelen. Achterblijvende shampooresten kunnen namelijk een tegenovergesteld effect bereiken. Vervolgens droog je de baard met een schone handdoek. Daarna kun je baardolie aanbrengen, dit gaat uitdroging van huid en haar tegen.

Baardshampoo in combinatie met baardolie gebruiken?

Baardshampoo is perfect te gebruiken in combinatie met baardolie. Baardolie is voor een intensieve voeding van de baard. Door baardolie aan te brengen in de baard na het wassen van de baard, ziet de baard er nog verzorgder uit. Baardolie zorgt ervoor dat het haar van de baard steviger en gezonder wordt.

Waar kan ik baardshampoo kopen?

Ben jij op zoek naar de ideale baardshampoo waarmee jij je baard perfect kan verzorgen? Bij ons op Kapperskorting.com vind je professionele baardshampoos en andere producten voor een prachtige baard!

Welke baardshampoo is goed?

Er zijn een hoop baardshampoos te koop in verschillende soorten en maten. Maar welke baardshampoo past het beste bij jouw baart? Wij lichten de beste baardshampoos voor je uit.

  1. Proraso Scheerzeep bowl 150ml: verzacht de baardharen en creëert een zo glad mogelijk resultaat.
  2. Dear Barber Shampoo 250ml: geschikt voor alle haar types en geeft volume aan de baard. Deze baardshampoo laat het baardhaar zacht en soepel aanvoelen.
  3. Taylor of Old Bond Street Wooden Bowl + Sandalwood Soap 100gr: geeft de huid een diep intense verzorging waardoor de huid kalmeert en niet geïrriteerd aanvoelt. De zeep ontwikkelt zich tot een rijk schuimend product, hierdoor wordt het scheren gemakkelijk en comfortabel.