terug

Een föhn tegen de jeuk

eikenprocessierups

Heel Nederland heeft het erover: de eikenprocessierups. Deze vervelende rups zorg bij veel mensen voor vervelende klachten zoals jeuk en rode bultjes. Maar wist je al dat er een hele makkelijke manier is om de haren van de rups van je lichaam te verwijderen?

Dé tip tegen jeuk

Je doet er alles aan om de processierups te vermijden. Maar helaas, je bent toch in contact gekomen met de brandharen van de rups. Het gevolg; rode bultjes en jeuk. Maar er is dus een hele makkelijke manier om dit te voorkomen. Het enige wat je nodig hebt is een goede föhn.

Als er brandharen van de rups op je huid liggen, komen er eiwitten vrij. Dit zorgt vervolgens voor rode bultjes en jeuk. Om dit te voorkomen moet je de haren van je huid verwijderen met een föhn. Het is heel makkelijk. Je blaast met de warme stand van de föhn over je huid, de haren verdwijnen en op deze manier krijgen de eiwitten geen kans om toe te dringen tot jouw huid.

Let op! Deze tip werkt alleen als de haren van de rups nog op je huid liggen. Heb je al klachten? Dan werkt deze tip helaas niet meer.