terug

Schwarzkopf tutorial

Self-made Youth

Alles mag! Schwarzkopf’s Self-made Youth look geeft een kleurrijke, opvallende uitstraling aan iedereen die geen volger maar een gedurfde trendsetter is. In deze tutorial leer je hoe je zelf deze prachtige look creëert: asymmetrische lokken en gewaagde kleuren, gemixt met een speelse styling.

Welke kleurformules heb je nodig?Kleur 1:
Igora Vario Blond Plus + Igora Royal Oil Developer 6%/20 VOL. (1:2)

Kleur 2: Igora Vibrance 8-11 + Igora Vibrance 8-12 (5:1) + Igora Vibrance Activator gel/lotion 1,9%/6 VOL. (1:1)

Kleur 3: Igora Vibrance 9.5-1 + Igora Vibrance 0-00 (1:5) + Igora Vibrance Activator gel/lotion 1,9%/6 VOL. (1:1)

Kleur 4: Igora Vibrance Booster 0-55 + Igora Vibrance 0-00 (20:1) + Igora Vibrance Activator gel/lotion 1,9%/6 VOL. (1:1)

 

Hoe knip je het haar?

Voordat je begint met kleuren, knip je het haar eerst in het juiste model. Dat doe je als volgt:

Stap 1: Verdeel het haar in 6 secties: op het midden van het hoofd en 1 aan iedere zijkant. Draai de secties waarmee je nog niet gaat werken in een knot en zet deze vast.

Stap 2: Knip het haar in lagen. Maak vervolgens de kniplijn minder bot door iedere lok in te knippen. Dit zorgt voor speelsheid en beweging in het haar. Dun enkele lokken iets uit. Herhaal dit op iedere sectie, behalve aan de voorkant.

Stap 3: Knip het haar aan de voorkant in een gordijn pony. Maak ook hier de kniplijnen minder bot door in te knippen en uit te dunnen.

Hoe breng je de kleur aan?

Als het haar geknipt is, kan het kleuren beginnen! Volg de onderstaande stappen voor het mooiste resultaat:

Stap 1:  Verdeel het haar in 6 secties. Kam voor de 2 voorste secties het haar vanaf het midden van het hoofd naar voren en verdeel het haar evenredig middels een middenscheiding.

Stap 2:  Begin op het achterhoofd met het inzetten van de kleur en breng deze aan op de haaraanzet, niet in de gehele lok. Kam de kleur vervolgens door de lok voor een subtiel kleurverloop. Gebruik bij het inzetten van de kleur telkens zo min mogelijk product. Strijk de kwast af iedere keer voordat je de kleur aanbrengt op het haar.

Stap 3:  Werk op het achterhoofd van onder naar boven en gebruik folies om de secties van elkaar te scheiden. Hierdoor lopen de kleuren op het achterhoofd niet in elkaar over.

Stap 4:  Breng de kleur aan op de bovenste sectie van het haar en kam ook hier de kleur door de lok voor een subtiel kleurverloop. Gebruik enkele folies om de kleuren hier en daar opvallender in elkaar over te laten lopen.

 

Het eindresultaat

Heb je alle stappen gevolgd? Dan is dit het eindresultaat.

Ga jij met deze tutorial van Schwarzkopf aan de slag? We zouden het leuk vinden als je jouw eindresultaat deelt met #kapperskorting.